projecten

De kwaliteit van onze dienstverlening wordt bevestigd door onze tevreden klanten. Uiteindelijk kunnen we ook jouw droomtuin realiseren. Bewonder hieronder onze gerealiseerde projecten om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Bekijk onze Instagram voor nog meer projecten en ontdek de mogelijkheden in jouw tuin.

Gedeeltelijke herinrichting

In Voorschoten een klant blij gemaakt met een gedeeltelijke herinrichting van de tuin. De wensen van de klanten waren veranderd nadat de kinderen groter zijn geworden. Dus hebben we een stuk nieuwe bestrating gemaakt, nieuwe beplanting geplant en het gras vervangen. Waar mogelijk zijn planten behouden die hergebruikt konden worden. 

De grote variëteit aan beplanting zorgt voor kleurencombinaties en verschil in hoogte. Daarnaast levert het een thuis voor insecten als bijen, vlinders en andere insecten. Na afronding kan de tuin weer jaren dienst doen als plek om te ontspannen, genieten en heerlijk in te vertoeven.

Tuinrenovatie

Van een versteende tuin naar een groene plek dat rust en kalmte uitstraalt. Dat is goed gelukt in deze vernieuwde tuin. Iedere keer dat je de tuin in gaat geniet je nu van de rust.

Na het maken van een ontwerp hebben we deze tuin in Wassenaar flink vergroend. Waar de tuin eerst vol lag met stenen is nu plek voor groen. De stapstenen in het gras zorgen voor een pad naar de achterkant van de tuin en het gebruik van verschillende materialen maken de tuin tot een geheel. Ook de voortuin is in dezelfde stijl gemaakt om zo het geheel door te trekken. 

De beplanting wordt op een later moment gedaan. 

Complete make-over

In Oegstgeest hebben we deze tuin opgeknapt. In overleg met de bewoners zijn we tot een ontwerp gekomen, waarbij we (bijna) alle materialen konden hergebruiken. Naast minder grind, meer groen en een nieuwe en betere indeling, zorgt dit alles voor meer gebruiksplezier. Nu kan de tuin optimaal benut worden. Op verschillende momenten van de dag kunnen de bewoners nu genieten; zowel in de zon als in de schaduw. 

De bestrating is volledig hergebruikt om zo de impact op het milieu te verkleinen. Vanwege de zachte ondergrond was de tuin flink gezakt en dat is met hoogteverschillen nu opgevangen. Aangevuld met nieuwe elementen en beplanting zorgt ervoor dat de tuin een echte eyecatcher is. De plantenbakken van cortenstaal geven de tuin wat extra’s en maken de tuin helemaal af.

Aanleg daktuinen

In Leiden hebben we twee daktuinen aangelegd met subsidie van de gemeente Leiden. Een groendak is een dak dat is bedekt met sedumplanten. Mooi om naar te kijken en bovendien is een groendak ook goed voor mens en dier. Het sedumdak heeft een isolerende werking die het binnenklimaat ten goede komt. 

Waar eerst een saai en zwart dak was, zie je nu een prachtig kleurenpalet van sedumplanten. Het groendak is ook nog eens goed voor de biodiversiteit en aantrekkelijk voor de leefomgeving van vogels, vlinders en insecten. Je dak draagt dus bij aan de biodiversiteit in jouw buurt. Een groendak neemt per vierkante meter tot wel 25 liter water op, water wat anders verloren zou gaan in het riool.
Misschien doet jouw gemeente en/of waterschap wel mee met deze regeling? De Tuinexpert kan helpen om een plan te maken zodat jij ook kan genieten van een groendak.

Vernieuwen materialen

In Leidschendam hebben we nieuwe beschoeiingen geplaatst om de hoogteverschillen op te vangen. Hierbij is de bestaande indeling van de tuin gehandhaafd, zijn de stenen opnieuw gelegd en aangevuld met nieuwe elementen om beide terrassen met elkaar te verbinden.

Hout dat wordt gebruikt komt altijd uit duurzaam beheerde bossen. Op die manier kunnen we garanderen dat bij het kappen van bomen voor hout er ook weer bomen geplant worden om dat te compenseren.  

Familie tuin

In Leiden hebben we deze tuin opgeknapt. In overleg met de bewoners zijn we tot een ontwerp gekomen, waarna we gekeken hebben welke materialen we konden hergebruiken. Hergebruik is goed voor het milieu en bespaart ook nog eens kosten, een win-win situatie.

Naast een mooie uitstraling zorgt de betere indeling voor meer gebruiksplezier en wordt de tuin optimaal benut. Uiteindelijk lijkt de tuin groter en op verschillende momenten van de dag kan nu genoten worden; zowel in de zon als in de schaduw. De klinkerbestrating is hergebruikt en aangevuld met nieuwe elementen. De beplanting die het hele jaar verrast met verschillende kleuren zorgt voor een fraai resultaat.

Groene stadstuin

Bijdragen aan meer en gevarieerdere natuur is voor ons erg belangrijk. In Leiden hebben we deze tuin opgeknapt en een klimaatvriendelijke tuin gemaakt. Van tevoren is een ontwerp gemaakt waarbij gekeken is welke planten hergebruikt konden worden. Naast minder bestrating is er meer ruimte gekomen voor verschillend groen en water. Water wordt zoveel mogelijk opgevangen en hergebruikt, het overtollige water kan langzaam de grond inzakken.

Er is gebruikt gemaakt van duurzame materialen die een lange levensduur hebben. De verschillende beplanting is bij-vriendelijk en trekt allerlei insecten aan. Door het schaduwdoek is het de hele dag genieten in de tuin, zowel in de zon als in de schaduw.

Finishing touch

In deze tuin in Voorschoten hebben we gewerkt met verlichting om de groene tuin nog beter uit te laten komen. De verlichting zorgt voor een groter gebruiksgemak; ook in de avond. Hiermee kan je langer genieten van de tuin. Daarnaast hebben we een boom geplant die in de zomer schaduw geeft zodat de kinderen lekker op het gras kunnen spelen.

Met de diversiteit in de beplanting is het ook een fijne omgeving voor de bijen en vlinders geworden. De verlichting maakt de tuin helemaal af om lekker in te gaan genieten!